Πώς να οργανώσεις τη ντουλάπα σου και τα εποχιακά ρούχα.

Πώς να οργανώσεις τη ντουλάπα σου και τα εποχιακά ρούχα.
Αυτή την περίοδο που οι περισσότεροι μένουμε σπίτι, έχουμε χρόνο να ασχοληθούμε περισσότερο με την οργάνωση του σπιτιού μας. Επειδή, λοιπόν έφτασε η άνοιξη, ήρθε η ώρα να γίνει η γνωστή και για πολλούς βαρετή διαδικασία, που αποθηκεύουμε τα χειμωνιάτικα ρούχα μας και τη θέση τους παίρνουν τα ανοιξιάτικα/καλοκαιρινά. Παρακάτω, θα βρείτε κάποια σύντομα βήματα, ώστε αυτή η βαρετή δουλειά να γίνει πιο ευχάριστη και πιο γρήγορη και οι ντουλάπες μας να είναι σωστά οργανωμένες.

Βήμα 1ο: Ξεκαθάρισμα χειμωνιάτικων ρούχων.

Το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνουμε είναι να ξεκαθαρίσουμε τα χειμωνιάτικα ρούχα μας, πριν αρχίσουμε να αποθηκεύουμε τα ανοιξιάτικα. Αδειάζουμε τις ντουλάπες και τα συρτάρια, βγάζουμε έξω όλα τα χειμωνιάτικα ρούχα και στη συνέχεια τα κατηγοριοποιούμε (παντελόνια, μπλούζες, πουλόβερ, κάλτσες). Έπειτα, ξεκινάμε το γνωστό «ξεκαθάρισμα». Χωρίζουμε τα ρούχα στις εξής ομάδες: σε αυτά που τα φοράμε σε καθημερινή βάση και θα τα κρατήσουμε για τον επόμενο χρόνο, σε αυτά που δεν τα έχουμε φορέσει ποτέ και μπορούμε να τα δωρίσουμε (φυσικά να είναι σε καλή κατάσταση) και τέλος σε αυτά που έχουν κάποιο ελάττωμα ή έχουν φθαρεί με το καιρό και μπορούμε να τα πάμε για ανακύκλωση.

Πώς να οργανώσεις τη ντουλάπα σου και τα εποχιακά ρούχα.

Βήμα 2ο: Καθάρισμα ντουλάπας.

Αφού έχουμε αδειάσει όλες τις ντουλάπες και τα συρτάρια μας, καθαρίζουμε τις επιφάνειες με απορρυπαντικό χωρίς χλώριο. Το ίδιο κάνουμε και στις κρεμαστές. Μπορούμε επίσης, να φτιάξουμε αρωματικά και να τα αποθηκεύσουμε, ώστε να μυρίζουν όμορφα τόσο τα ρούχα όσο και το εσωτερικό της ντουλάπας μας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άνθη λεβάντας ή κάποιο αρωματικό στερεό σαπούνι.

Πώς να οργανώσεις τη ντουλάπα σου και τα εποχιακά ρούχα.

Βήμα 3ο: Ξεκαθάρισμα και οργάνωση ανοιξιάτικων/καλοκαιρινών ρούχων.

Αφού έχετε βγάλει τα ανοιξιάτικα/καλοκαιρινά σας ρούχα, καλό είναι να τα έχετε όλα συγκεντρωμένα σε ένα σημείο. Στη συνέχεια, τα χωρίζετε και αυτά σε ομάδες, τα διπλώνετε και τα περνάτε σε κρεμαστές (πουκάμισα, παντελόνια, ζακέτες). Διπλώνετε τα μπλουζάκια και λεπτά πουλόβερ και τα τοποθετείτε στα ράφια με τρόπο ώστε να τα βλέπετε και να τα ξεχωρίζετε εύκολα. Ένας τρόπος αποθήκευσης, είναι να τα κατηγοριοποιήσετε ανάλογα το χρώμα ή τη χρήση τους.

Πώς να οργανώσεις τη ντουλάπα σου και τα εποχιακά ρούχα.

Βήμα 4ο: Αποθηκεύετε τα χειμωνιάτικα ρούχα σας.

Αφού έχετε ξεκαθαρίσει τα χειμωνιάτικα ρούχα σας, τα αποθηκεύετε σε αποθηκευτικές σακούλες ή κουτιά ανάλογα με τις ομάδες που τα έχετε χωρίσει, ώστε να γίνει πιο εύκολα η αντίστοιχη διαδικασία με τα χειμωνιάτικα ρούχα. Προσέξτε ο χώρος που θα τα αποθηκεύσετε να μην έχει καθόλου υγρασία, για να μην χαλάσουν τα ρούχα σας.

Ελπίζω τα παραπάνω βήματα να σας βοηθήσουν, ώστε η συγκεκριμένη διαδικασία να γίνει πιο ευχάριστη και φυσικά πιο γρήγορη για όλους. Τώρα που έχουμε χρόνο είναι καλό να ξεκινήσουμε να οργανώνουμε τόσο το χώρο όσο και τις σκέψεις μας για να έχουμε μια πιο ισορροπημένη καθημερινότητα.

DMStyling


Άρθρο: Πώς να οργανώσεις τη ντουλάπα σου και τα εποχιακά ρούχα.
Συγγραφέας: Dimi Styling.

Πηγή: www.madameginger.com

#DMStyling

© 2019 - 2020 dm-styling.com | All Rights Reserved. Dimi Malapani is a Fashion Stylist based in Athens, GR.
Designed by Anastasios Plus (A+)